Start up van onze droom 02run

Try-out pop-up pretpark

admin

Na de pop-upstore en het pop-uprestaurant is er nu ook het pop-up pretpark. Gisteren werd het grootste opblaasbare pretpark als try-out voor het eerst in zijn geheel opgesteld in Keerbergen. Een 220-tal Keerbergse schoolkinderen mocht het gisteren allemaal gratis uittesten.

Komende lente en zomer toert het eerste, mobiele pop-up pretpark ter wereld doorheen het land, en later wellicht ook daarbuiten. Maar de grote primeur was gisteren voor Keerbergen. Op een voetbalterrein aan de gemeentelijke sporthal werd daar de grootste outdoor avonturenbaan van Europa voor het eerst in zijn geheel opgesteld. Het hindernissenparcours - een aaneenschakeling van opblaasbare structuren - is in totaal een mastodont van 175 meter lang, 8 meter breed en tot wel 11 meter hoog. Ronduit indrukwekkend om te zien, én uit te testen. "We wilden onze klanten echt iets unieks kunnen bieden: sport, plezier en ontspanning in een nooit gezien geheel. Ik denk dat we daar met deze constructie wel in geslaagd zijn".

Starten doen de deelnemers met de 'Gladiator Course', een 26 meter lange constructie met een steile klim en een 'zeis' die dient te worden ontweken. "Erg leuk vind ik zelf de 'Boxing Wall': een klimmuur waarvan de beklimmers door anderen 'pleziermakers' van binnen uit afgestoten kunnen worden. Na onder meer attracties als 'Bootcamp', 'Stepping Stones' en de 'Wipe out' eindigt het parcours met de 'Drill Sergeant': een eveneens wereldwijd uniek onderdeel dat de O2run-deelnemers laat zweten. Ze vliegen over cilinders, kruipen onder het commandonet en door the 'Human Wall'. Na een vier meter hoge klim eindigt de run langs een zeer steile glijbaan."

Zo'n 200 schoolkinderen van de vierde leerjaren van alle de vier Keerbergse scholen mochten zich een namiddag lang gratis uitleven. De vrienden Maxime en Michio (9) van de Gemeentelijke Basisschool konden er ook na zeven toeren op de O2run nog geen genoeg van krijgen. "Fantastisch. Alles aan dit reusachtige 'springkasteel' is gewoon heel erg leuk, maar de hoogste glijbaan steekt er toch iets bovenuit. Vele malen leuker dan gewoon les volgen", weten de jongens wel heel zeker. "Alleen de Playstation is nog cooler", lacht Michio. Moe waren de schoolknapen naar eigen zeggen niet. "Maar ik heb wel al een blauw oog", meent Maxime. "Tijdens een salto stomweg met m'n knie tegen gebotst."